Groepsgevoel

Ik ben een beetje een einzelganger. Ik vermijd grote groepen en lange rijen. Ook ben ik graag in mijn eentje op reis, en dan op de motor het liefst natuurlijk.
Het is heerlijk een paar dagen alleen met je eigen gedachten rond reizen, liefst zonder specifiek doel.
Natuurlijk is het na een paar dagen ook wel weer mooi onder de mensen te zijn. En ik maak gemakkelijk contact zodat ik ook tijdens mijn solo uitstapjes best wel contact met mensen heb.
En die grote evenementen dan, zul je denken. De evenementen zijn prima te doen. Ik slaap vaak in mijn eigen tentje of in een ander onderkomen. Dat geeft al weer een beetje rust en privacy. Ik kan me altijd terugtrekken als dat moet.
Maar motorrijden doe ik altijd solo. Of samen met mijn geliefde. De ultieme vrijheid. Twee motoren is voldoende.

Nou werd ik begin dit jaar gevraagd om mee te gaan met een groepje motorrijders die ik ken van de fietsevenementen. Vier mannen die ik het best als vrienden kan bestempelen. We komen elkaar al jaren tegen bij evenementen en sommige ook thuis over de vloer.
Het zou een reisje van een paar dagen naar Engeland zijn. Yorkshire Dales en de Lake district. Klonk best aantrekkelijk.
Maar ja, met een groep op stap, da’s niet echt mijn ding. Gelukkig was het geen grote groep en de medereizigers waren prima gezelschap. Dat stond buiten kijf. Dus liet ik me verleiden door het voor mij onbekende Yorkshire en ging mee!

Eenmaal onderweg bleek dat het allemaal prima werkte. De groep was niet te groot, de groep was erg gezellig, het bier en het eten smaakte ’s avonds prima en de omgeving was geweldig. Jammer dat er wat technische mankementen opdoken maar dat mocht de pret niet drukken.
Ook twee dagen achterop bij Mike was geen straf. Gewapend met camera en Gopro had ik zat tijd om te doen wat ik ook graag doe. Content maken. Echt het was een geweldige week.

Zo blijkt maar weer dat soms van je vaste patronen afwijken ook weer mooie dingen kunnen opleveren. Niet dat ik nou lid wordt van de lokale motorclub maar af en toe een tripje met vrienden is echt wel leuk!

Bedankt Mike, Albi, Jan en Joep. Het was onvergetelijk!