Fotograaf Eppo Karsijns kreeg eens de vraag voorgelegd wat voor fotograaf hij nou eigenlijk was. Sportfotograaf of portretfotograaf. Na enig overdenken zei hij “ik denk dat ik een landschapsfotograaf ben die zijn (sport)onderwerp het liefst met de omgeving laat versmelten”.

Eppo krijgt meermaals te horen dat hij een romantische fotograaf is. In de zin dat het beeld dat hij maakt een mooi verhaal vertelt. Toch heeft hij jarenlang gedacht dat hij geen goede landschappen kon maken en gooide zich volledig op de sportfotografie. Maar als je in de zoveelste Ronde van Weetikveel weer diezelfde renner voor de lens hebt, stoempend op zijn fiets, ga je jezelf herhalen. En daar had hij geen zin in.

Langzamerhand gaat hij andere opdrachten aannemen. Sfeer reportages van grote (sport)evenementen. Waar hij, niet gehinderd door strenge regels en officials, op zijn eigen wijze invulling kan geven aan zijn opdracht.

En af en toe een huwelijk documenteren vindt hij ook erg mooi om te doen. Niet te vaak want ook dan ga je jezelf herhalen.

Ook architectuur komt steeds meer op zijn pad. In een ver verleden opgeleid al bouwkundige kan hij ook hier goed zijn ideeën kwijt.

Door deze werkwijze reist hij nu in de zomer op zijn motorfiets half Europa door om de mooiste sfeerbeelden te maken. Tussendoor maakt hij ook portretten in zijn studio, doet bedrijfsreportages en af en toe een huwelijk.