Duchenne Heroes

Duchenne Heroes: hét bucket list-item voor mountainbikers
400 deelnemers fietsen 700 kilometer door vier landen

Van 18 tot en met 24 september 2016 fietsen 400 deelnemers een monstertocht van 700 kilometer door vier landen. Gesponsord door bekenden en bedrijven, zamelen de deelnemers geld in voor Stichting Duchenne Parent Project. Deze ouder- en patiëntenorganisatie financiert onderzoek naar de nu nog ongeneeslijke ziekte Duchenne Spierdystrofie.Na tien edities door de Benelux stippelt Duchenne Heroes dit jaar een geheel nieuwe route uit van Duitsland naar Nederland.

Nieuwe route
Dit jaar zet de route coördinator van Duchenne Heroes een volledig nieuwe route uit. De monstertocht gaat van Saarland in Duitsland, via Mullertal – ook wel ‘klein Zwitserland’ genoemd – richting België en finisht in Eindhoven. Met 10.000 hoogtemeters over beruchte tracks door de Ardennen en een indrukwekkende finish, is Duchenne Heroes een niet te missen ervaring voor menig mountainbiker.

Word ook held van Duchenne Heroes
Enthousiast geworden? Inschrijven kan nog steeds, in teamverband of alleen, via de website. Voorwaarde voor deelname is het ophalen van een sponsorbedrag van minimaal € 2.500,-. Tijdens de afgelopen edities haalden deelnemers gemiddeld € 3.400,- op voor Stichting Duchenne Parent Project. Teams kunnen een begeleider meenemen ter ondersteuning.

Een helpende hand
Duchenne Heroes helpt haar helden graag in de voorbereidingen op de zware tocht. Zo ontvangen deelnemers een handige trainingstoolkit ter voorbereiding op de uitdaging. Daarnaast organiseert Duchenne Heroes clinics en staat er in juli een trainingsweekend op de agenda. Professionele mountainbikers stomen elke deelnemer middels handige tips en tricks klaar voor de tocht in september. Deelnemers kunnen zich medisch laten keuren, krijgen hulp en advies bij het werven van sponsoren en er vinden informatie- en deelnemersbijeenkomsten plaats.

Over Duchenne en Stichting Duchenne Parent Project
Sinds de eerste editie van Duchenne Heroes is er ruim 9,4 miljoen euro aan sponsorgeld opgehaald. De ouder- en patiëntenorganisatie Duchenne Parent Project financiert met deze inkomsten onderzoek naar en het ontwikkelen van hulpmiddelen voor mensen met Duchenne spierdystrofie. Duchenne spierdystrofie wordt veroorzaakt door een fout op het X-chromosoom waardoor een eiwit dat zorgt voor stevigheid in spiercellen niet gemaakt kan worden. Zonder dit eiwit breken spiercellen af met vroegtijdig overlijden als gevolg. Op jonge leeftijd zijn de eerste tekenen al zichtbaar. Deze ernstige spierziekte treft voornamelijk jongens, wereldwijd 1 op de 3.500. In Nederland leven ruim 600 mensen met deze ziekte, wereldwijd een kwart miljoen.