Mechanische doping

Het is lekker weer. Volgens Buienradar trekken de laatste buien net weg en het is zaterdagmiddag. Geen enkel excuus meer te vinden. Ik pak de bejaarde, celeste Bianchi van de haak en pomp de bandjes maar eens op. Bidon vol, koek mee, binnenbandje mee en hup, gas met dat ding.

Noordlaren en het bad

afbNoordlaren is een klein dorpje  op de uitlopers van de Hondsrug in het noorden van Drenthe. Officieel Groningen maar het voelt als Drenthe... Gelegen aan de boorden van het Zuidlaardermeer is het in de zomer een pittoresk toeristendorpje.

Duchenne Heroes 2016

afbDuchenne Heroes: hét bucket list-item voor mountainbikers
400 deelnemers fietsen 700 kilometer door vier landen

Van 18 tot en met 24 september 2016 fietsen 400 deelnemers een monstertocht van 700 kilometer door vier landen. Gesponsord door bekenden en bedrijven, zamelen de deelnemers geld in voor Stichting Duchenne Parent Project. Deze ouder- en patiëntenorganisatie financiert onderzoek naar de nu nog ongeneeslijke ziekte Duchenne Spierdystrofie.Na tien edities door de Benelux stippelt Duchenne Heroes dit jaar een geheel nieuwe route uit van Duitsland naar Nederland.

Fietsen is heerlijk!

afbMensen zijn vreemde wezens. Tenminste, het wezen dat in mij schuilt is nogal vreemd.
Al weken neem ik me voor weer op de fiets te stappen na mijn omzwervingen door zuidelijk Europa. Fantastisch om dat zwerven te doen maar ook redelijk slopend.
Het is na zo'n hectische tijd lekker om rustig achter mijn bureau te zitten te pielen met foto's en websites. Muziekje aan, bakje koffie, koekje erbij..... Heerlijk.

Requiem

afbFoto's selecteren en afwerken, het is een behoorlijke routine geworden door de jaren heen.
De afgelopen dagen heb ik me door een week Duchenne Heroes geworsteld. Soms word je erg blij van wat je ziet, soms is het nét niet geworden wat je hoopte. Vooral als je favoriete lens ter reparatie opgestuurd is na een gevalleteje struikelen op de Galibier. (Total loss hoorde ik vandaag van de reparateur..).

Pekela

afbHet wordt heerlijk weer zei de weervrouw op de radio. Vooral in het Noordoosten van het land. Weinig wind en temperaturen oplopend tot 13 á 14 graden.

Dat wordt dus fietsen dacht ik. Geen excuus voor deze mooi weer fietser. De lucht was om een uur of één strak blauw met wat schapenwolkjes en in het zonnetje bij de achterdeur was het heerlijk. Ok. Altijd weer die keuze wat je aan moet. Lange broek, korte broek. Daar was ik snel over uit. Driekwart moest kunnen. Zweetshirtje, wielershirt met korte mouwen en een warme jas er over. Zo moest ik van het zonnetje gaan genieten.

De eerste

afbVier oktober 2014. Dierendag. Maar ook de heugelijke dag dat we op de fiets het Wad overstaken naar Schiermonnikoog.  Mudwrestling en bikeswimming. Daarna heb ik de fiets niet mee aangeraakt. Nou, ik heb hem wel een beurtje gegeven, alles lekker gesmeerd en toen weer snel aan de haak gehangen tussen de andere fietsen.
Vandaag was het dan zover. Heerlijk zonnetje, de 10 graden + werd weer aangetikt en weinig wind. Het kostte even wat moeite om zover te komen maar om half twee zat ik dan toch weer op de groene Bianchi.